Witamy w naszym katalogu stron


4 Wyniki dla 
herbata

  Szlachetnysmak.pl Kawa i Herbata

Znaczącą rolę w naszym życiu odgrywa zapach. Piękna, przyjemna woń potrafi wprowadzić nas w dobry humor a intensywność smaku kawy i herbaty rozgrzeje i pobudzi nasze zmysły. Zatem każdy z nas chce, aby to, co będzie pił wpływało na niego kojąco stawało się swoistą inspiracją do późniejszych działań. Bogactwo naszej oferty sprawi, że każdy znajdzie produkt idealnie dostosowany do Jego potrzeb. Wybierając nasz sklep stawiasz, na jakość, która codziennie pieścić Cię będzie cudownym zapachem i aromatem. Akcesoria, które oferujemy stanowią idealną harmonię smaku z estetycznością przyrządzania i podania.  Elegancja wykonania produktów przeniesie Cię w świat bogactwa a chwile spędzone z piękną filiżanką staną się relaksującym momentem, za którym będziesz tęsknił każdego dnia. Twoje zmysły już wiedzą, że nasz sklep to zmysłowość elegancji otulona ceramiczną doskonałością. A Ty? Kawa i herbata w internetowym sklepie specjalistycznym, porcelana, akcesoria do parzenia kawy i herbaty, przyprawy, gotowe prezenty, gadżety. Posiadamy również w swojej ofercie czekoladki weselne  jako doskonała forma podziękowania gościom weselnym. Wysokiej jakości wybór herbaty i kawy z całego świata zaspokoi wyrafinowane gusta i pomoże utrzymać każdemu smakoszowi dobre samopoczucie i pogodę ducha. Serdecznie zapraszamy na zakupy do naszej krainy kawą i herbatą płynącej.    

szlachetnysmak.pl | Szczegóły | wyświetleń: 0 | Głosuj Głosów: 8

  Sposoby parzenia herbaty

Czarną herbatę powinno się zalewać wrzącą wodą (100°C). Najczęstszym uchybieniem dokonywanym podczas przyrządzania czarnej herbaty jest użycie wody o za niskiej temperaturze. Herbatę należy zaparzać od trzech do pięciu minut, po tym czasie zaczyna się uwalniać tanina, która neutralizuje pobudzające działanie teofiliny i kofeiny, dodatkowo herbata staje się gorzka. Herbatę zieloną powinno się zalewać wodą o temperaturze od 60°C do 80°C w współzależności od rodzaju herbaty. Parzyć należy do trzech minut, ażeby herbata nie nabrała gorzkiego posmaku. Te same liście można parzyć dosłownie do 3 razy, a najwartościowszym naparem jest w większości przypadków drugi. Białą herbatę parzyć można trzykrotnie w temperaturze 85°C. Herbatę tę należy parzyć ok. 5-7 min. Wówczas biała herbata zachowuje najlepsze wartości smakowe. Herbata Pu-erh - Parzenie trwa 3 minuty i odbywa się w temperaturze 90-100°C. Parzenie Pu-Erh odbywać się może kilkakrotnie, bo herbata ta w każdym dalszym parzeniu oddaje do naparu inne dobroczynne substancje. Herbata półfermentowana typu oolong (czarny smok) parzy się w temperaturze 90°C poprzez 3-4 minuty. Jako że można ją parzyć wręcz do czterech razy, to trzeci i czwarty napar można zostawić dosłownie na mniej więcej 5-6 minut aby "wycisnąć" z nich cały aromat. Uwaga, herbata stylu oolong nie jest w żaden sposób rozdrabniana, są to zwyczajnie całe ususzone i zrolowane liście. Dlatego w tym momencie, żeby oddała cały swój aromat, powinna być parzona w dużych dzbankach, ażeby liście mogły się rozwinąć. Herbata półfermentowana stylu oolong (czarny smok) parzy się w temperaturze 90°C poprzez 3-4 minuty. Jako że można ją parzyć wręcz do czterech razy, to trzeci i czwarty napar można zostawić wręcz na mniej więcej 5-6 minut by "wycisnąć" z nich cały aromat. Uwaga, herbata rodzaju oolong nie jest w żaden metodę rozdrabniana, są to po prostu pełne ususzone i zrolowane liście. Dlatego teraz, ażeby oddała cały swój aromat, powinna być parzona w dużych dzbankach, żeby liście mogły się rozwinąć.

www.herbata.dso.pl | Szczegóły | wyświetleń: 0 | Głosuj Głosów: 0
Kategoria : Strona główna

  Sposoby parzenia herbaty

Czarną herbatę trzeba zalewać wrzącą wodą (100°C). Najczęstszym niedopatrzeniem popełnianym podczas przyrządzania czarnej herbaty jest wykorzystanie wody o za niskiej temperaturze. Herbatę trzeba zaparzać od trzech do pięciu minut, po tym czasie zaczyna się uwalniać tanina, która neutralizuje pobudzające działanie teofiliny i kofeiny, prócz tego herbata staje się gorzka. Herbatę zieloną powinno się zalewać wodą o temperaturze od 60°C do 80°C w współzależności od rodzaju herbaty. Parzyć powinno się do trzech minut, aby herbata nie nabrała gorzkiego posmaku. Te same liście można parzyć wręcz do 3 razy, a najwartościowszym naparem jest w bardzo wielu sytuacjach drugi. Białą herbatę parzyć można trzykrotnie w temperaturze 85°C. Herbatę tę należy parzyć ok. 5-7 min. Wtedy biała herbata zachowuje najlepsze wartości smakowe. Herbata Pu-erh - Parzenie trwa 3 minuty i odbywa się w temperaturze 90-100°C. Parzenie Pu-Erh odbywać się ma możliwość wielokrotnie, bo herbata ta w każdym kolejnym parzeniu oddaje do naparu inne dobroczynne substancje. Herbata półfermentowana stylu oolong (czarny smok) parzy się w temperaturze 90°C poprzez 3-4 minuty. Jako że można ją parzyć nawet do czterech razy, to trzeci i czwarty napar można zostawić dosłownie na około 5-6 minut aby "wycisnąć" z nich cały aromat. Uwaga, herbata stylu oolong nie jest w żaden sposób rozdrabniana, są to po prostu całe ususzone i zrolowane liście. Dlatego w tej chwili, żeby oddała cały swój aromat, powinna być parzona w dużych dzbankach, by liście mogły się rozwinąć. Herbata półfermentowana typu oolong (czarny smok) parzy się w temperaturze 90°C poprzez 3-4 minuty. Jako że można ją parzyć nawet do czterech razy, to trzeci i czwarty napar można zostawić wręcz na około 5-6 minut ażeby "wycisnąć" z nich cały aromat. Uwaga, herbata rodzaju oolong nie jest w żaden sposób rozdrabniana, są to zwyczajnie całe ususzone i zrolowane liście. Dlatego teraz, ażeby oddała cały swój aromat, powinna być parzona w dużych dzbankach, ażeby liście mogły się rozwinąć.

www.najlepszeherbaty.pl | Szczegóły | wyświetleń: 0 | Głosuj Głosów: 0
Kategoria : Strona główna

  Herbata napój Twoich marzeń

Herbata jest bardzo aromatycznym napojem  o wiecznie zielonych liściach. Na przykład herbata zielona uważana jest za najstarszy napój na świecie. Jej właściwości lecznicze znane są od wieków. Zawiera ona liczne witaminy, mikroelementy i minerały, które mają zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Wśród licznych jej właściwości wymienia się dobroczynny wpływ m.in. na serce i układ krwionośny, obniża cholesterol, wzmacnia kości i reguluje procesy trawienne. Picie zielonej herbaty poprawia naszą koncentrację i ułatwia zapamiętywanie. Innym przykładem jest herbata mate. Jej dobroczynny wpływ na zdrowie likwidując stres i podenerwowanie. Poprawia wytrzymałość organizmu i wspomaga leczenie alergii, a także wspomaga diety odchudzające. Herbata czarna natomiast pomaga nam rankiem obudzić się do życia. Chroni naczynia krwionośne przeciwdziałając powstawaniu zakrzepów.

www.kantorherbaty.pl | Szczegóły | wyświetleń: 0 | Głosuj Głosów: 0